Bioenergia produsă de peleți

fabrica peleti de foc

Ca parte din strategia pe termen lung pentru energii regenerabile a Uniunii Europene, regăsim utilizarea energiei produse din mase solide bio.

Conform cu subiectele publicate pe site-ul Comisiei Europene, biomasa provine din materiale organice precum: plante, copaci și reziduuri agricole și urbane.

Biomasa poate fi întrebuințată pentru încălzire, generare de electricitate și carburanți pentru transport.

Creșterea utilizării biomasei pe teritoriul Uniunii Europene va ajuta la diversificarea surselor energetice din Europa, va crea locuri de muncă și va ajuta în dezvoltare și, cel mai important, va reduce emisia de gaze cu efect de seră.

Peleții și reducerea efectului de seră

Bioenergia produsă din biomasă este în continuare cea mai importantă sursă de energie regenerabilă din Uniunea Europeană.

Sectoarele de încălzire și răcire sunt în prezent cei mai mari utilizatori finali, consumând 75% din totalul de bioenergie.

Pentru ca o biomasă să fie eficientă în reducerea efectului de seră rezultat din emisia de gaze, aceasta trebuie produsă în mod sustenabil.

Producerea de biomasă implică un lanț de activități diverse. Pentru fiecare pas realizat în producerea de biomasă există posibilitatea să apară provocări de sustenabilitate ce trebuie avute în vedere și administrate corespunzător.

Pentru a fi luată în considerare drept sursă de energie regenerabilă, biomasa trebuie să îndeplinească anumite criterii de sustenabilitate. Astfel, fiecare dintre tipurile de proveniență a biomasei are alte criterii de îndeplinit.

Aceste criterii au fost implementate de țările Uniunii Europene, care au avut obligativitatea de a le transpune până la finalul lunii iunie a anului 2021. Totodată, țările membre ale Uniunii Europene au avut libertatea de a introduce mai multe criterii stringente ale sustenabilității.